Lumens Coaching & mediation

coaching werkgerelateerde problemen, bemiddeling conflicten werk/privé, mediation Leiderdorp, coaching Leiderdorp, familiemediation, RET, Rationeel Emotieve Therapie


KLANTEN AAN HET WOORD

Klanten aan het woord

V. (orthopedagoog):

Bedankt voor de prettige samenwerking.
Je straalt iets heel positiefs uit, dat aanstekelijk werkt.
Verder voelde ik me door jou ook echt in mijn waarde gelaten, dus veilig en daarom kon ik mijn problemen eerlijk op tafel te leggen.
Tot slot zal het je goed doen om te horen, dat die zinnetjes van jou (wie heeft er gezegd, dat….)  nu voor eeuwig in mijn hoofd gebeiteld zitten.

C. (fysiotherapeut):

Ik heb er veel aan gehad en je naam komt nog regelmatig door mijn hoofd. En dan positief! Als ik voel dat het iets minder gaat, dan denk ik aan de dingen die je me hebt geleerd. En dan vooral; niet te veel moeten. Laat dit woord weg en je komt al een heel eind in de richting van het “Willen”.
En de zin die jij tegen mij zei; wat ben jij streng voor jezelf en veeleisend naar jezelf toe, komt nog dagelijks bij me op. Dan kan ik het beter en sneller laten. Natuurlijk blijft het een zwakke kant van me, maar ik kan het herkennen bij mezelf en (nu nog steeds) op tijd aan de rem trekken.
Je bent eerlijk, direct en dit voelt betrokken. Je bent duidelijk; je houdt mensen een spiegel voor en laat ze zelf met een oplossing komen. Okay dit duurt even en in het begin dacht ik; wat ga jij nu doen? Maar op het eind had ik door; Hé, ik doe het zelf en ik kan het ook zelf.
Vooral de duidelijke uitspraken van je komen hard aan, maar blijven wel hangen. En dit was eigenlijk voor mij de beste eye-opener.
Ik gebruik je tips nu ook voor mijn zoon; hij neemt soms ook te veel hooi op zijn vork, legt zijn lat zo hoog en vindt dat hij niets goeds doet. Herkenbaar!?

M. (leidinggevende):

Zoals ik me je herinner is je verschijning pittig en creatief.
Eigenlijk waren de gesprekken dat ook. Vooral ook erg inspirerend.Wat ik aan de coaching heb overgehouden is dat je in je werk de dingen die soms als zware wolken boven je hoofd hangen, tot op zekere hoogte zelf in een positieve richting kan sturen.
Niet dat dat altijd lukt, soms duurt het een poosje voor de goede richting boven komt.
Verder gaat het goed met me. Het werk blijft wel druk en hectisch. En zaken voor mezelf regelen om het wat rustiger te hebben lukken niet altijd. Maar ik houd aardig stand.

A. (orthopedagoog):

Ik denk nog geregeld aan je en heb goede herinneringen aan de coaching. Het gaat me goed, door mijn chronische ziekte ben ik langzamer geworden en kan ik niet een achter elkaar doorstoom programma uitvoeren en dat is soms rustig, soms verdrietig, maar meestal ben ik erg tevreden met alles wat nog wel gaat. Dat is het meeste! Ik werk met veel plezier.
Van allerlei typeringen schieten me te binnen; leuk mens, prettige sfeer, gevoel voor humor, veel gelachen en oprecht meeleven en meedenken, goede samenvattingen op schrift…
Voor mij was de coaching succesvol omdat de twijfel/de vragen die ik had over mijn eigen werkwijze verdwenen en plaats maakten voor een nuchtere kijk op de zaken.
Wat het succesvol maakte waren de prettige sfeer, de vragen die je stelde. Ik lepel ze nog zo op en kan er nog steeds hartelijk om lachen; Moet je alles kunnen?..Ja!eigenlijk wel, Mag je fouten maken? Nee! Word je daardoor een minder mens? Uh, nee!

Y. (consulent):

Ik ben heel tevreden over de coaching die ik van jou gekregen heb.
Het gaat nog steeds goed met mij. Ik ben veel meer zelfbewust geworden en doe regelmatig even een stapje terug om kritisch te kijken naar mijn keuzes en besluiten.
Hoe zal ik jou typeren? Marlies ik vind jou een vriendelijk en warm persoon, die goed kan mee kijken naar iemands probleem. Je bent iemand die serieus kan luisteren maar ook goed kan relativeren. We hebben ook echt om mijn gedachten kronkels gelachen. Dit maakte het voor mij wat luchtiger!
Wat heb ik aan de coaching gehad? In een paar gesprekken was ik al op een andere manier naar me zelf gaan kijken. We hebben dus ook samen gelachen om de: “beren op de weg” die ik zag en om alles wat ik moest; “het heilige moeten”.
Ik voelde me erg verantwoordelijk en machteloos, als ik mensen niet kon veranderen of helpen. Ik voelde me verantwoordelijk voor een ander en diens handelen. Ik was er echt in doorgedraafd wat kenmerkend is bij een Burn-out. Later heb ik mijn manier van doen als belachelijk ervaren.
Het herhalen van zinnetjes die me kracht gaven hebben ook prima geholpen. Ik heb ze ook werkelijk in mijn agenda geschreven toen ik weer ging werken.
Het heeft me weer mijn zelfvertrouwen terug gegeven. Ik ben niet van werkgever veranderd maar probeer wel te zorgen dat ik in mijn werk doe wat ik leuk vind en waar ik ook goed in ben.
Het gaat dus goed met mij en dat heb ik te danken aan de hulp die ik gehad heb en aan de manier waarop ik er zelf voor open gestaan heb.